Kenneth Falck's Blog

Aika ruveta funktionaaliseksi koodaajaksi?

Posted on 2008-12-08 by Kenneth Falck

Slashdot nostaa esiin Dr Dobb'sin kiintoisan pointin: olemme siirtymässä multicore-prosessorien myötä uuteen paradigmaan, joka kenties edellyttää ohjelmoijilta funktionaalisiin kieliin siirtymistä. Muuten koodia ei voida automaattisesti hajauttaa coreihin.

DDJ:n jutun mainitsemista kielistä itseäni kiinnostaa eniten Erlang. En ole koskaan koodannut sillä mitään, mutta olen seurannut viime vuosina sillä tehtyjä projekteja, kuten ejabberd, Facebook chat ja tuoreimpana ilmiönä skaalautuva tietokantamoottori CouchDB.

Pienellä googlailulla Erlangiin webbikäyttöön liittyen löytyi Yaws-webbipalvelin, ErlyWeb-framework sovellusten kehittämiseen sekä ErlTL-template-kieli sivupohjien toteuttamiseen. Nämä vielä yhdistettynä CouchDB:hen, niin tuossahan alkaisi olla täysi setti kasassa.

PHP:llä ja MySQL:llä saa nykyraudalla tyypillisesti palveltua noin 1000 pyyntöä sekunnissa. Paljonkohan Erlangilla saa?