Kenneth Falck's Blog

MacBookin trackpad-päivitys ei auttanut

Posted on 2008-11-19 by Kenneth Falck

Apple julkaisi firmware-päivityksen uusien MacBookien trackpadeihin, ja se saattoi ehkä korjata joitain juttuja, joihin olin jo tottunut. Edelleen kärsin kuitenkin "horisontaalisen peukalon ongelmasta", eli trackpadin klikkailu lappeellan olevalla peulalolla aiheuttaa hiirikursorin liikkumista hieman. Myöskin, kun peukkua pitää lappeellaan pohjassa valitakseen alueen tai tehdäkseen drag'n'dropin, kursori välillä töksähtelee. Johtunee siitä, että peukku ottaa useita kosketuspintoja trackpadin levyyn.

Noin muuten olen alkanut pitää tästä MacBookista paljon. Näppäimistö ajautui sisään ihan toimivaksi ja mukavaksi käyttää. Sen taustavalo on loistava iltaisin. Ruudun kirkkaus on sen verran voimakas, ettei glossy-näytön heijastelu ole haitannut kertaakaan. Erityisesti olen ihastunut MacBookin kannen sulkijalukkomekanismiin, jota ei siis ole. Kansi vain laitetaan kiinni kuin kirja, ja avataan vastaavasti taittamalla se auki. Mikseivät kaikki läppärit toimi näin?

Tuosta trackpad-päivityksestä voisi vielä mainita, että sen asennuksen jälkeen langaton Kensington-hiireni alkoi hieman sekoilla ja jäädä välillä paikoilleen hetkeksi aikaa. Ennustan, että korjauksia tulee lähiaikoina lisää.