Kenneth Falck's Blog

Things - Getting Things Done

Posted on 2008-11-11 by Kenneth Falck

Olen alkanut käyttää uutta, vielä julkaisematonta tehtävänhallintasoftaa nimeltä Things. Sen esiversio on saatavilla Mac OS X:lle ja iPhonelle.

Thingsin mullistava keksintö on tagien käyttö perinteisten kiinteiden tietokenttien sijaan. Esimerkiksi tehtävien prioriteetit määritellään tageilla High, Medium ja Low. Omia prioriteetteja ja mitä tahansa muitakin tageja voi lisätä vapaasti, ja tehtäviä voi sitten suodatella tagien mukaan. Getting Things Done -metodologiassa lajitellaan tehtävät usein esimerkiksi niiden fyysisen sijainnin mukaan, joten tällaisia tagituksia on helppo tehdä lennosta.

Toinen mukava juttu Thingsissä on sen tapa erotella projektit ja "vastuualueet" toisistaan. Projektit ovat tehtäväkokoelmia, joilla on alku ja loppu. Vastuualueet taas ovat pysyvämpi tapa lajitella tehtäviä, jotka voivat olla myös tyyppiä "Someday", eli tehdään ehkä joskus kun on aikaa. Huomasin omassa työssäni R&D:n parissa jo vuosia sitten, että valtaosa hommista on enemmänkin vastuualueita kuin projekteja, ja sen takia monet tehtävänhallintasoftat pakotettuine projektimalleineen ovat sopineet käyttööni huonosti.

Things synkkaa tehtävät nyt iCaliin sekä iPhoneen, johon on saatavilla Things-sovellus App Storesta ($7.99). iPhone-synkkaus menee kotona WLANin kautta, joten se ei ole kauhean universaali, mutta parempi kuin ei mitään. iCal-synkkaus taas pitää tehtävät kaksisuuntaisesti ajan tasalla tietyssä kalenterissa. iCal synkronoituu edelleen MobileMen kautta muille Maceille, joten tällä tavoin tehtävät voi pitää synkronissa kaikilla koneillaan, joskaan ratkaisu ei ole täydellinen.

Things 1.0 julkaistaan tammikuussa Macworld Expo 2009:ssä hintaan $49. Tulevia featureita ovat esimerkiksi parempi synkkaustuki natiivisti MobileMen kautta.