Kenneth Falck's Blog

Teemojen periyttäminen Drupalissa

Posted on 2008-11-11 by Kenneth Falck

Kun Drupal 6.x -saitilla haluaa tehdä pieniä muutoksia olemassaolevaan teemaan, voi käyttää teemojen periyttämistä. Sen avulla alkuperäistä teemaa ei tarvitse kopioida ja muokata, vaan kaikki ominaisuudet periytyvät isäntäteemasta, ja niitä voi sitten ylikuormittaa tarpeen mukaan. Tästä on etua varsinkin silloin, kun isäntäteema saattaa päivittyä uusien versioiden myötä.

Teema periytetään luomalla uusi teema, jonka .info-tiedosto näyttää tältä:

name = Uusi teema version = VERSION core = 6.x engine = phptemplate base theme = garland stylesheets[all][] = style-uusiteema.css stylesheets[print][] = print-uusiteema.css

Tässä base theme -direktiivi määrittelee isäntäteeman, jonka kaikki CSS:t, JavaScriptit ja sivupohjat periytyvät uudelle teemalle. Sitten stylesheets-direktiivillä voidaan lisätä omia CSS-tiedostoja. Näiden nimet eivät saa olla päällekkäisiä isäntäteeman tiedostojen kanssa.

Uuden teeman CSS-tiedostot tulevat HTML:ssä isäntäteeman jälkeen, joten niistä käsin on helppo ylikirjoittaa isäntäteeman CSS-sääntöjä. Helpoin tapa on käyttää esimerkiksi Firebugia, katsoa Inspectillä mitä sääntöä pitää muuttaa, ja lisätä se omaan CSS-tiedostoon.

Aiheesta löytyy tarkempi ohjeistus Drupalin dokumentaatiosta.