Kenneth Falck's Blog

Mihin katosi Yleisradion vaaliuutinen?

Posted on 2008-11-05 by Kenneth Falck

"Liian innokas vaalituloksen julkaiseminen ei kannata" from YLE Pääuutiset Nov 4, 2008

"Maltti on valttia tv-yhtiöiden vaalilähetyksissä, arvioi YLE Uutisten ulkomaantoimituksen esimies Reijo Lindroos. Vaa'ankieliosavaltioiden äänimäärät pitävät jännitystä yllä keskiviikon aamupäivään saakka, eikä lopullista vaalitulosta kannata povata liian aikaisin."

Noin sanoo Google Reader, mutta kyseinen linkki YLEn saitille palauttaa vain tyhjän sivun. Onko Yleisradion normaalikäytäntö siivota pois jälkikäteen uutiset, joissa oma lausunto meni nolosti pieleen?

Tässä tapauksessahan siis USA:n media julisti Obaman voittajaksi jo aamulla noin 6:30 tienoilla Suomen aikaa, vaikka joku YLEn esimies oli ennustanut ihan muuta.