Kenneth Falck's Blog

Miksi World of Warcraft tuntuu vieläkin parhaimmalta

Posted on 2008-10-20 by Kenneth Falck

Yksi juttu täytyy todeta. Vaikka World of Warcraft on jo ikivanha ja sen grafiikkamoottori oli kuulemma vanha jo ilmestyessään, niin jostain syystä sen design tuntuu edelleen paremmalta kuin nämä uudemmat MMORPGit. Ei siis niinkään laadullisesti, vaan fiiliksellisesti.

Muistan miten aloittelin Wowaamista ostettuani Terolta ylimääräisen pelipaketin keväällä 2005. Pelissä oli jotenkin todella mahtava fiilis heti alusta alkaen, kun loin hahmon vehreään Red Cloud Mesaan, löysin jylhäisen Thunderbluffin kaupungin ja pääsin lopulta kiertämään Barrensin auringon paahtamia savanneja.

Samanlainen kesäisen idyllisyyden tunne jatkui koko pelin ajan. (Tai no välillä se oli talvista idyllisyyttä, kuten Dun Moroghissa ja Winterspringissä.) WoWissa on paljon paikkoja, joissa on kiva olla. Jostain syystä muista peleistä ei ole tullut tällaista fiilistä. Tämän takia olen pysytellyt WoWin tilaajana pitkään, vaikka en ole koskaan innostunut loppupelistä ja raidaamisesta.

Voi kai olla, että aika vaan kultaa muistot, ja ensimmäinen MMORPG on aina se paras MMORPG. Nyt sitä ei enää keskity pelin sisältöön, vaan syöksyy heti grindaamaan boareja ja tekemään questeja lukematta niitä edes kunnolla läpi.

Toisaalta uskon silti, että oikealla tavalla hyvin tehty peli voisi edelleen luoda samanlaisen eläytymisen ja uppoutumisen tunnelman kuin WoW aikoinaan. Kyllähän uudet elokuvat ja kirjatkin onnistuvat sitä edelleen tekemään.