Kenneth Falck's Blog

Kommenttien automaattinen seuraaminen RSS:llä

Posted on 2008-10-17 by Kenneth Falck

Lisäsin tälle saitilleni commentrss-moduulin. Sillä saa Drupaliin erillisen RSS-feedin kaikista kommenteista, sekä myös artikkelikohtaiset feedit yksittäisten artikkelien kommenteista. Tämä jälkimmäinen ilmestyy myös wfw:commentRss-elementtinä päätason RSS-feediin, joten kyseistä ominaisuutta hyödyntävien sovellusten pitäisi osata se kaivaa sieltä.

Tavoitteenani on saada aikaan joskus tilanne, että voin osallistua (omien ja muiden) blogien keskusteluihin, ja sen jälkeen Google Reader alkaa automaattisesti seurata kyseistä kommenttiketjua. Periaatteessa se olisikin jo mahdollista, jos joku vain pitäisi kirjaa siitä, mihin keskusteluihin olen osallistunut.

Esim. WordPress näyttää tukevan tuota wfw:commentsRss-tagia ihan oletuksena, joten maailmalla on aika paljon blogeja, joissa nämä ominaisuudet olisivat valmiina.