Kenneth Falck's Blog

Django 1.0

Posted on 2008-10-08 by Kenneth Falck

Huomasin vasta, että Django 1.0 on julkaistu. Kyseinen framework oli aika pitkään 0.x-versiossa.

Django on hieno ja elegantti järjestelmä Python-pohjaisten webbisovellusten kehittämiseen, mutta itseäni harmittaa edelleen erilaiset pienet hankaluudet sen deployaamisessa. Kaikkein pahin ongelma on se, että Apache2/mod_python ei osaa ladata automaattisesti uudelleen muuttuneita skriptitiedostoja. Tämä tekee kehityksestä kovin hankalaa verrattuna tavalliseen PHP:hen. Auto-reload toimii kyllä Djangon omalla kehityspalvelimella, mutta sitten pitää taas viritellä Apacheen FCGI:tä, asentaa joku epämääräinen flup-kirjasto ja niin edelleen.

Jos Django saisi nämä perusasiat kuntoon sille tasolle, että kehittäjän ei tarvitsisi säätää niin kamalasti uutta serveriä pystyttäessä, niin siitä voisi tulla paljon suositumpi.