Kenneth Falck's Blog

S-Pankki päivittäispankina

Posted on 2008-10-06 by Kenneth Falck

Minusta on kiva kilpailuttaa pankkeja. Olen pitänyt jo pitkään muutamia erilaisia säästötilejä eri pankeissa saadakseni kokemuksia nettipalveluista ja ollakseni jäätymättä liikaa yhden pankin asiakkaaksi.

Nyt tuli avattua koemielessä ihan oikea tili Visa credit/debit -kortteineen S-Pankkiin. Visan saa sieltä ilmaiseksi ensi vuoden loppuun asti, eikä haittaa vaikka on Visa ja muita kortteja ennestään toisesta pankista. Minulla oli jo ennestään S-etukortti, joka muuttui aikoinaan S-tiliksi, ja nyt sain hakemuksen jättämisestä noin viikossa luottokorttiversion. Hakemuksenhan voi jättää suoraan verkkopankista, jos on käynyt hakemassa tunnusluvut esimerkiksi City-Sokoksesta.

S-Pankilla on myöskin kilpailukykyinen tuottotili, jossa ei ole käyttörajoituksia ja korko on kohtalainen. Korkoportaikon ensimmäinen etuaskel on 5.000 EUR ja korkoa maksetaan kuukausittain, kun esimerkiksi Nordeassa se maksetaan vuosittain. Tilien saldon (tyypistä riippumatta) voi muuten tilata sähköpostiin vaikka päivittäin tai tietyn rajan alittuessa. Paljon suoraveloituksia käyttävälle (eli harvoin nettipankissa asioivalle) loistava ominaisuus.

Itse pidän paljon S-Pankin selkeydestä ja konstailemattomuudesta. Tilityyppejä on vain ne muutamat mitä oikeasti tarvitsee, nettipankki on yksinkertainen ja toimiva, kaiken voi tehdä netissä, eikä mikään ole vielä "tökkinyt". Ehkä se johtuu siitäkin, että koko pankki on perustettu aikakaudella, jolla ihmiset lähtökohtaisesti hoitavat asioitaan omatoimisesti netissä. Harmittaa vain se, että S-Pankki ei tarjoa asuntolainoja eikä sijoitusmahdollisuuksia. Taustalla oleva instituutio on sen verran vankka (ainakin niin kauan kuin ihmiset syövät ruokaa), että laittaisin suorastaan mielelläni sijoitukseni ja velkani sinne