Kenneth Falck's Blog

Slacker Uprising

Posted on 2008-10-05 by Kenneth Falck

Tulipa katsottua Michael Mooren Slacker Uprising, joka on virallisesti saatavilla vain Jenkkilässä, mutta joka on suhteellisen helppo löytää vapaasti nettijakelusta. Kyseinen elokuva on lähinnä feel good -dokumentti Mooren kiertueesta vuoden 2004 presidentinvaalien alla, tarkoituksena herättää nukkuvat äänestäjät. Siinä ei ole juurikaan poliittisesti kiinnostavaa sisältöä.

USA:ssahan on käytössä meille suomalaisille varsin oudolta tuntuva etukäteisrekisteröinti, jos haluaa äänestää vaaleissa. Tämä on yksi syy siihen, miksi äänestysprosentti on todella alhainen; vuonna 2004 se oli 56.69%. Suurin osa kansasta ei vain jaksa nähdä vaivaa, vaikka juuri näiden kansanryhmien etuja luultavasti ajaisi ei-republikaaniehdokas paljon paremmin.

Itse asiassa matalat äänestysprosentit panevat pohtimaan kumpi on suurempi paha: se, että puolet kansasta ei äänestä, vai se, että sähköisessä äänestämisessä (jossa useammat kenties vaivautuisivat äänestämään) on omat ongelmansa.