Kenneth Falck's Blog

Mollom-spämmiblokkeri käytössä

Posted on 2008-09-23 by Kenneth Falck

Otin käyttöön Mollomin tässä blogissani aiemman, hieman hankalan, reCAPTCHAn sijaan. Mollomista on kirjoiteltu viime aikoina paljon ja se vaikuttaa olevan varsin toimiva ratkaisu spämmin estämiseen. Kyseessähän on ilmainen palvelu, josta on myös kaupallinen pro-versio massiivisempaan käyttöön. Mollomin takaa löytyy Drupalin alkuperäinen kehittäjä Dries Buytaert. Drupalin lisäksi Mollom toimii myös WordPressissä ja Joomlassa tai kehittäjäkirjastojen kautta missä tahansa PHP-, Ruby-, Python-, Java- tai .NET-pohjaisessa saitissa.

Lainaus Mollomin etusivulta:

Mollom is currently protecting 4288 websites. The average efficiency is 99.77%. This means that only 23 in 10,000 spam messages were not caught. Mollom has caught 8,950,623 spam messages since it started. Today we caught 55,844 spam messages. On average, 76% of all messages are spam.