Kenneth Falck's Blog

No more Skype

Posted on 2008-09-07 by Kenneth Falck

Olen huomannut luopuneeni Skypen käytöstä lähes kokonaan. Syy tähän on yksinkertainen: pystyn kytkeytymään kaikkiin muihin verkkoihin yhdellä clientillä (Adium), joka minun tapauksessani hoitaa sekä Windows Liven, Google Talkin että firman XMPP-yhteyden. Tarvittaessa se tukee muitakin verkkoja, joita en tällä hetkellä aktiivisesti käytä, kuten Facebook Chat, AIM, ICQ, Yahoo Messenger ja niin edelleen.

Ainoa, joka ei Adiumilla onnistu, on Skype. Ja tämä johtuu siitä, että Skype on äärimmäisen suljettu ja dokumentoimaton protokolla. Minulla on Skypessä muutama kontakti, jotka eivät noita muita verkkoja käytä, mutta valitettavasti se ei oikein tahdo enää riittää perusteluksi asentaa erillistä clienttiä ja pitää sitä ajan tasalla. Siksipä suosittelen kaikkia käyttämään joko Windows Liveä tai Google Talkia, joista jälkimmäinen pohjautuu XMPP-standardiin, tukee TLS-salausta ja on muutenkin nykyaikaisempi.