Olen nyt kanniskellut Asus Eee PC 701:tä laukussani parin viikon ajan töissäkin, ja todennut sen juuri sopivaksi matkakoneeksi. Tämä on vihdoinkin laite, jonka mukaan ottamista ei tarvitse erikseen pohtia. 920g kulkee repussa lähes huomaamatta.

Eee PC:n matkamukavuuteen vaikuttaa myös SSD-levy, joka vähentää kolhimisen aiheuttamia vahinkoja. Matalan hinnan ansiosta kolauksilla ei ole muutenkaan niin suurta väliä. Oma koneeni putosi Assembly'08:n aikana baaripöydältä lattialle, mutta mitään ei tapahtunut.

Käytin aluksi Ubuntu-Eee-Linuxia, mutta päätin sittemmin vaihtaa tavalliseen Windows XP:hen. Suurin syy tähän oli World of Warcraft. Linuxin alla sitä oli liian vaikea saada toimimaan winessä Eee PC:n hardiksella. XP:ssä WoW pyörii ihan hyvin, kun kääntää suorituskykyasetukset minimiin.

XP:n myötä tuli asennettua myös Office 2007, joka toimii ihan hyvin, kiitos 2GB RAM-muistin. Office ja WoW vievät erilliseltä SDHC-kortilta tilaa noin 9GB. Suurin ongelma levytilan suhteen on Windows XP:n automaattipäivitys, joka tahtoo vähän väliä imuroida isoja päivitystiedostoja ahtaalle 4GB systeemilevylle. Joudunkin tyhjentelemään C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download -hakemistoa yhtä mittaa. Luullakseni myös SP3 generoi jonkin ison system restore pointin, josta en ole vielä päässyt eroon. C-levyä on vapaana noin 200MB.

Syksymmällä ajattelin vielä harkita Eee PC 901:een siirtymistä. Se on parisataa grammaa isompi, mutta 1024 pikselin ruutuleveys helpottaisi webbisurffailua paljon, ja 600 pikselin korkeus vähentäisi ongelmia joidenkin softien kanssa, joiden ikkunat eivät mahdu kerralla näkyviin.

Published 12.8.2008