Kenneth Falck's Blog

Eee PC on mainio kaupunkiläppäri

Posted on 2008-08-12 by Kenneth Falck

Olen nyt kanniskellut Asus Eee PC 701:tä laukussani parin viikon ajan töissäkin, ja todennut sen juuri sopivaksi matkakoneeksi. Tämä on vihdoinkin laite, jonka mukaan ottamista ei tarvitse erikseen pohtia. 920g kulkee repussa lähes huomaamatta.

Eee PC:n matkamukavuuteen vaikuttaa myös SSD-levy, joka vähentää kolhimisen aiheuttamia vahinkoja. Matalan hinnan ansiosta kolauksilla ei ole muutenkaan niin suurta väliä. Oma koneeni putosi Assembly'08:n aikana baaripöydältä lattialle, mutta mitään ei tapahtunut.

Käytin aluksi Ubuntu-Eee-Linuxia, mutta päätin sittemmin vaihtaa tavalliseen Windows XP:hen. Suurin syy tähän oli World of Warcraft. Linuxin alla sitä oli liian vaikea saada toimimaan winessä Eee PC:n hardiksella. XP:ssä WoW pyörii ihan hyvin, kun kääntää suorituskykyasetukset minimiin.

XP:n myötä tuli asennettua myös Office 2007, joka toimii ihan hyvin, kiitos 2GB RAM-muistin. Office ja WoW vievät erilliseltä SDHC-kortilta tilaa noin 9GB. Suurin ongelma levytilan suhteen on Windows XP:n automaattipäivitys, joka tahtoo vähän väliä imuroida isoja päivitystiedostoja ahtaalle 4GB systeemilevylle. Joudunkin tyhjentelemään C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download -hakemistoa yhtä mittaa. Luullakseni myös SP3 generoi jonkin ison system restore pointin, josta en ole vielä päässyt eroon. C-levyä on vapaana noin 200MB.

Syksymmällä ajattelin vielä harkita Eee PC 901:een siirtymistä. Se on parisataa grammaa isompi, mutta 1024 pikselin ruutuleveys helpottaisi webbisurffailua paljon, ja 600 pikselin korkeus vähentäisi ongelmia joidenkin softien kanssa, joiden ikkunat eivät mahdu kerralla näkyviin.