Kenneth Falck's Blog

iPhone 2.0 = MobileMe + Exchange

Posted on 2008-07-23 by Kenneth Falck

Päivitin tässä vanhan iPhoneni PwnageTool 2.0.1:llä uuteen firmwareen. Sain käyttöön perinteisten "kräkättyjen" sovellusten rinnalle viralliset App Store -sovellukset sekä muut uudet ominaisuudet, kuten Exchange- ja MobileMe-tuen. Pääsin siirtämään iPhone-telakankin PC:stä iMacciin, kun ei tarvitse enää synkata kalenteria Outookin kautta.

Nyt voin pitää erillisiä kalentereita yksityisille ja työasioille, ja molemmat synkkautuvat automaattisesti WLANin tai GPRS:n kautta tahoilleen. Samalla hoituvat erilliset osoitekirjat ja sähköpostitilit. Applen MobileMe-palvelun ideahan on, että käyttäjän kaikki Macintoshit ja iPhonet pysyvät synkassa. Vähän niinkuin pyörittäisi omaa yksityistä Exchange-palvelinta. (Itse tosin pidän mieluummin sähköpostit erillisellä Linux-palvelimellani.)

Vielä on ratkaisematta kaikenlaisia pieniä asioita, mutta on mukavaa, että perusinfra on kunnossa erikseen työasioille ja yksityisille asioille. Ainakin jos MobileMe pysyy pystyssä..