Kenneth Falck's Blog

Pimp my Eee PC

Posted on 2008-07-21 by Kenneth Falck

Aiempaan Eee-kirjoitukseeni tulleen kommentin inspiroimana kävin hakemassa Verkkokaupasta Kingstonin 2GB SO-DIMMin (34,90€) sekä Verbatimin 16GB SDHC-kortin (52,90€). Molemmat upposivat Asukseen helposti ja sen kummemmin virittelemättä, joten nyt on kivasti lisämuistia käytössä.

Olen myös virittänyt käyttöön Ovation MC950D HSDPA-tikkua, joka on aiheuttanut hiukan harmaita hiuksia. Kyseinen adapteri toimii sekä sarjaporttina että massamuistina (Windows-ajureita varten), ja Ubuntu näyttää sen oletuksena CDROM-asemana. Sen vuoksi on tarpeen ajaa tällaiset komennot aina kun on laittanut tikun kiinni:

modprobe -r usbserial
eject /dev/scd0
modprobe usbserial vendor=0x1410 product=0x4400

Kyseisen toimenpiteen jälkeen MC950D näkyy USB-sarjaporttina laitenimellä /dev/ttyUSB0. Helpointa on konfiguroida sitten wvdial soittamaan numeroon *99# ja avaamaan PPP-yhteys. Itselläni on tällaiset asetukset /etc/wvdial.conf-tiedostossa, ja yhteys aukeaa ihan vaan sanomalla shellissä wvdial:

[Dialer Defaults]
New PPPD = yes
Modem = /dev/ttyUSB0
Baud = 460800
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0&C1 &D2 +FCLASS=0
ISDN = 0
Modem Type = USB Modem
Phone = *99#
Username = ''
Password = ''
Carrier Check = no
Stupid Mode = yes

Kesälomaprojektina olen koettanut virittää tätä kaikkea automaattiseksi käyttäen /etc/udev/rules.d-sääntöjä. Lisäksi wvdial pitäisi jotenkin integroida Ubuntun Network Manageriin, sillä muuten Firefox ja muut softat kuvittelevat olevansa offline-tilassa, vaikka yhteys on syntynyt. Postailen lisää näistä aiheista, jos saan omat viritykseni toimimaan stabiilisti.