Kenneth Falck's Blog

Lisää Drupalin virittelyä ja opiskelua

Posted on 2008-07-10 by Kenneth Falck

Tänään tuli tutustuttua vähän syvällisemmin Drupalin hienosäätämiseen. Meinasin ensin toteuttaa tällä saitillani olevia juttuja CCK- ja Views-moduulien päälle. Niissä oli kuitenkin pientä joustamattomuutta (eivätkä ne ole vielä final-versioita Drupal 6:lle), joten koodasin PHP:llä oman saittimoduulin.

Oma moduulini toteuttaa tällä hetkellä 6 blockia, jotka näkyvät saitin oikean laidan navigaatiossa: miksaukset, blogikirjoitukset, kommentit, Last.fm:n soittohistoria sekä Amazonin kirja- ja musiikkisuositukset. Amazonin kanssa käytin apuna Amazon-moduulia, joka tarjoaa aika kätevät toiminnot tuotetietojen ja -kuvien automaattiseen noutoon ja esittämiseen.

Samalla tuli tehtyä kaikenlaista pientä säätöä teeman CSS:ään, lähinnä turhien asioiden piilottelua tai himmentelyä. Huomasin myös, että teeman template.php-tiedostoon voi laittaa erilaisia overrideja muotoiluille, kuten esimerkiksi poistaa "(not verified)"-tekstin rekisteröitymättömien käyttäjien nimistä. Samalla tavalla virittelin myös 1pixelout-soittimen miksaus-sivuilleni. Toteutuksesta tuli mukavan yksinkertainen, kun käytin vain normaaleja Drupalin tiedostoliitteitä, ja laitoin mp3-soittimen ilmestymään kaikille mp3-tiedostoille automaattisesti.

Drupal alkaa hiljalleen tuntua ihan kivalta ympäristöltä ja todellakin pitää paikkansa, että mitä tahansa voi hienosäätää, jos vain osaa PHP:tä. Googlesta löytyy nopesti apu kaikkiin ongelmiin ja lisäksi voin suositella Pro Drupal Development -kirjaa opiskeluun.