Kenneth Falck's Blog

EU:ssa bloggaamiseen anottava lupa?

Posted on 2008-06-26 by Kenneth Falck

Piraattiliitto nostaa esiin aiheen, josta on myös uutinen Hesarissa. (HS:n uutisen sisältö ja linkki ovat jo kertaalleen vaihtuneet, toivottavasti tuo säilyy olemassa.) Joku neropatti on siis saanut päähänsä, että EU:n pitäisi kontrolloida blogien laatua, mahdollisesti pakollisella rekisteröinnillä ja "laatumerkinnöillä". Toivon mukaan kyse on vain tämän yhden virolaisen MEPin neronleimauksesta.

Kelle tahansa järjissään olevalle on tietysti päivänselvää, ettei tällaisessa ole päätä eikä häntää. "Bloggaaminenhan" ei sinänsä tarkoita yhtään mitään. Jos kansalaisten nettijulkaiseminen halutaan kuriin, pitää samalla laittaa kaikenlaisten kotisivujen, keskustelufoorumien, sosiaalisten verkostojen ja pikaviestimien käyttö luvanvaraiseksi.

Käytännössä pitäisi siis a) olla pakollinen henkilöllisyyden tunnistaminen aina kun käyttää nettiä ja b) sallia pääsy ainoastaan EU:n hyväksymiin webbisaitteihin ja palveluihin sekä c) anoa EU:lta lupa, kun haluaa pystyttää minkä tahansa palvelimen Internetiin. Onneksi koko juttu on niin absurdi, ettei siitä varmaan tarvitse tämän enempää välittää.

Tämä juttu toimii kuitenkin taas hyvänä muistutuksena siitä, että EU-tasolla saatetaan toilailla ihan käsittämättömiä juttuja, koska sinne äänestetään kaikenlaisia missejä, rallikuskeja ja hiihtäjiä, eikä sitten jakseta kunnolla seurata, mitä he siellä tekevät.