Kenneth Falck's Blog

iPhonen keskitetty push-notifikaatio

Posted on 2008-06-10 by Kenneth Falck

High Scalability kirjoittaa Applen uudesta push-notifikaatio-arkkitehtuurista. Ideana on löytää ratkaisu siihen, ettei esimerkiksi pikaviestintäsovelluksia tarvitsisi ajaa jatkuvasti taustalla kännykässä. Applen ratkaisu on tarjota yksi keskitetty verkkoputki, jonka läpi sovelluksille voidaan välittää notifikaatioita ja saada ne heräämään tarvittaessa.

Idea vaikuttaa fiksulta, vaikka sotiikin aika paljon "sama Internet työpöydällä ja kännykässä" -ajattelua vastaan. Parhaimpana perusteluna on se, että jos kännykässä ajettaisiin PC:n tapaan kymmenittäin taustalla pyöriviä sovelluksia, jotka kaikki pollailevat 3G-yhteyden läpi omia servereitään, akku loppuisi alta aikayksikön. Itse voin uskoa tätä selitystä vielä vuoden pari, mutta jossain vaiheessa mobiililaitteiden täytyy kyllä ruveta toimimaan ihan oikeina Internet-päätelaitteina.

Mitään teknistä informaatiota notifikaatioarkkitehtuurista ei vielä näy löytyvän, mutta oletettavasti Apple tulee tarjoamaan jonkinlaisen nettipohjaisen API-rajapinnan niiden lähettelyyn. Ja tietysti vain rehellisesti lisensoiduille sovelluskehittäjille.