Kenneth Falck's Blog

PHP:n tulevaisuus ja poistuvat featuret

Posted on 2008-05-12 by Kenneth Falck

Kun lueskelee PHP 6:n ominaisuuslistaa, voi olla tyytyväinen, että on ajoissa noudattanut PHP:n dokumentaation neuvoja. Usein siellä mainitaan, että jonkun funktioryhmän tai ominaisuuden käyttö on huono idea, koska tarjolla on parempi vaihtoehto. Nyt kuutosversiossa moni niistä huonommista vaihtoehdoista poistuu kokonaan, kuten esimerkiksi:

  • magic_quotes, register_globals, yms. huonot asetukset
  • asp-style tags, eli <% %> normaalin <?php ?> sijaan
  • ereg-funktiot, joiden sijaan syytä käyttää preg-funktioita regexpeihin

Sinänsä mielenkiintoista, että PHP6:ssa on SOAPiin ja XML:ään liittyviä uudistuksia, vaikka nykyinen suuntaus tuntuu olevan näistä poispäin, sellaisten vaihtoehtojen suuntaan kuin REST ja JSON. Onko PHP:stä tulossa seuraava "ASP.NET", joka pyörittelee legacytekniikoita vuodesta toiseen, vaikka kehityksen kärki menee jo ihan muualla?