Kenneth Falck's Blog

Leo4All: Mac OS X tavallisessa PC:ssä

Posted on 2008-05-07 by Kenneth Falck

Tulipa testattua Leo4All, jonka avulla voi ajaa Mac OS X -käyttöjärjestelmää missä tahansa PC:ssä. Testikohteena oli vanha Asus P5ND2-SLI Deluxe -pohjainen PC, jossa pari gigaa muistia, 3 GHz Pentium IV -prosessori, ATI RADEON X850 -näytönohjain ja SATA-levy.

SATA-levyä lukuunottamatta asennus meni läpi ihan heittämällä. Perusasetuksilla Leo4All-asennus ei tunnistanut asennuksen jälkeen kovalevyä, mutta tämä korjaantui valitsemalla asennuksen yhteydessä Customize-valikosta "Old NVidia chipset support" päälle. Tämä valikko näkyy graafisessa asennusohjelmassa juuri ennen viimeistä Install-napin painamista.

Äänikorttia asennus ei tosin heti tunnistanut, DVD-asema ei vielä toimi, ja luultavasti näytönohjain ei ole optimaalisesti asennettu, mutta näitä ajureita voi säätää jälkeenpäin. Esimerkiksi verkko sen sijaan lähti heti toimimaan. Kaikki viralliset Software Updatet asentuivat, joskaan en tiedä miten mahtaa käydä matalamman tason päivitysten (tai 10.5.3:n) kanssa.

PS. Leo4All ei ole tuolla wiki-saitilla jakelussa, mutta sen ISO-tiedoston löytää kyllä jos tietää mistä etsiä... Itse omistan ihan virallisenkin lisenssin Mac OS X Leopardiin, joten asiassa ei liene mitään kovin epäilyttävää.