Kenneth Falck's Blog

Miksi YLE käyttää Windows Mediaa ilman DRM:ää?

Posted on 2008-03-14 by Kenneth Falck

Uuden Suomen mukaan YLEn Pirkka Aunola on luvannut, ettei DRM:ää olla ottamassa käyttöön Areenassa. Tämä herättää kysymyksen, minkä ihmeen takia YLE sitten ylipäätään käyttää Windows Mediaa? Tarjolla olisi muitakin avoimempia formaatteja, jotka toimisivat muissakin käyttöjärjestelmissä ja ympäristöissä paremmin. Kuten nyt esimerkiksi MPEG-4, joka on ihan oikea standardi, tai vaikkapa Flash Video, josta on muodostunut webin de facto -videoformaatti.

YLEn toimitusjohtaja, aiemmin Microsoftilla työskennellyt Mikael Jungner on nimittäin julkisesti perustellut Windows Median käyttöä sillä, että YLE aikoo hyödyntää sen DRM-ominaisuuksia. Jos näin ei olekaan, alkaa pohja koko teknologian valinnalta pudota pois. Herää siis kysymys, missä ovat todelliset motiivit Microsoft-teknologian valintaan.