Kenneth Falck's Blog

ObHack: iPod suihkuun FM-lähettimellä

Posted on 2008-03-13 by Kenneth Falck
fm.jpg

Päätin vihdoin kokeilla, miten hyvin iPod soi suihkussa, kun ääni tuodaan sinne kylpyhuoneen ulkopuolelta FM-lähettimellä. Ja kyllähän se toimi. Hain Verkkokaupasta MediaLounge FD-003L-lähettimen (19.90e), etsin taajuuslistasta vapaan taajuuden (90 MHz) ja pistin iPodin soittamaan äskettäin ostamaani DJ Orkidean Metaverseä.

Clas Ohlsonilta hommattu suihkuradio virittyy melko kiltisti signaaliin, joskin naapuritaajuudet sekoittavat sen helposti. Äänenlaatu ei päätä huimaa, mutta eihän sitä suihkussa niin huomaa. FM-lähettimen kantama on aika lyhyt, joten se on pakko olla heti oven ulkopuolella, mutta ajaa se asiansa. Mahdollisesti vielä häiriöttömämmän taajuuden etsiminen voisi parantaa äänenlaatua.