Kenneth Falck's Blog

Kirjasuositus: Agile Web Development with Rails

Posted on 2008-03-10 by Kenneth Falck

rails.jpg

Suosittelen lämpimästi kirjaa Agile Web Development with Rails kaikille nykyaikaisesta web-kehityksestä kiinnostuneille. Olen itse käyttänyt sitä benchmarkkina tutustuakseni Railsin ideaan ja ominaisuuksiin ja verratakseni niitä muihin vastaaviin ympäristöihin, kuten Djangoon ja Zend Frameworkiin.

Kirja kertoo Ruby on Railsin toimintaperiaatteista, mutta ideat ovat sinällään samoja muissakin MVC-frameworkeissa. Ne kaikki perustuvat yleensä URL-reititykseen, kontrollereihin, tietokantaa mallintaviin Active Record -objekteihin sekä jonkinlaiseen template-järjestelmään. Ruby mahdollistaa kielenä aika elegantteja ratkaisuja tämän toteuttamiseen, kun luokkiin voidaan esimerkiksi lisätä metodeja "lennossa". PHP:ssä vastaavat ominaisuudet ovat yleensä jäyhempiä __call-metodiin ja monimutkaisiin array-rakenteisiin perustuvia kikkailuja. Tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea, jos vielä kuvittelee, että PHP on maailman hienoin ohjelmointikieli ja kehitysympäristö ;-)

Samaan aiheeseen liittyen löytyy pari muutakin kirjaa, joita en ole kuitenkaan vielä lukenut, enkä osaa sanoa ovatko hyviä. Todennäköisesti kyllä lukaisen nämäkin läpi jossain vaiheessa, ainakin Zend-kirjan:

djangobook.jpg The Definitive Guide to Django: Web Development Done Right on Djangon kehittäjien kirjoittama ilmaiseksikin saatavilla oleva perusopus Djangon käytöstä.

zendbook.jpg Zend Framework in Action on vielä toistaiseksi julkaisematon kirja Zend Frameworkista. Amazonin tietojen mukaan sen pitäisi ilmestyä kesällä 2008.