Kenneth Falck's Blog

Hankittua: Airport Extreme

Posted on 2008-02-25 by Kenneth Falck

airport-extreme-795999.pngKävin sitten Verkkokaupasta hakemassa Airport Extremen. (Vinkki: Verkkokaupassa näytti olevan hirveän pitkät jonot tilauspuolelle, pääsee helpommalla kun ottaa hyllystä ja maksaa kassalle.)

Asennus sujui ihan rutiininomaisesti. Tukiasema ilmestyi heti verkkoon ja iMacissa Airport Utility löysi sen heti. Vehkeeseen oli helppo konfiguroida haluttu sisäinen IP-verkko, DHCP:lle varattu alue, sekä kiinteät DHCP-varaukset. Porttiforwardointien teko oli joustavaa, yhteen sääntöön voi laittaa useita portteja ja rangejakin.

Ainoa nipottamisen aihe on, että kun Airport Extremen konfiguraation päivittää, se käynnistää itsensä uudelleen ja katkaisee kaikki tcp-yhteydet. Toisaalta konfiguroimista nyt ei niin usein tarvitse tehdäkään. Toistaiseksi olen käyttänyt Airportia lähinnä Ethernetin kautta, myöhemmin ehkä lisää kokemuksia sen WLAN-stabiiliudesta.