Kenneth Falck's Blog

Firefoxin kääntäminen on helppoa

Posted on 2008-02-22 by Kenneth Falck

Tulipa pitkästä aikaa käännettyä Minefield eli Firefoxin trunk-versio Mac OS X:lle. Se oli yllättävän helppoa, kun Applen Developer-työkalut on asennettuna. Tarvittiin vain pari komentoa Terminalissa:

cvs -d :pserver:anonymous@cvs-mirror.mozilla.org:/cvsroot co mozilla/client.mk
cd mozilla
make -f client.mk checkout MOZ_CO_PROJECT=browser
echo '. $topsrcdir/browser/config/mozconfig' > .mozconfig
make -f client.mk build

Pitkähkön kääntämisen jälkeen syntyi dist/Minefield.app eli valmis Mac OS X -sovellus, jonka voi vaikka laittaa Dockiin. Maccihan on siitä kiva, että sovelluksia ei tarvitse "asentaa", se kun käyttää vaan. Minefield käyttää samoja asetuksia ja plugineja kuin virallinen Firefox, eli niitä voi käyttää vuorotellen.