Kenneth Falck's Blog

Django: Helppo, siisti ja toimiva

Posted on 2008-02-06 by Kenneth Falck

Kokeilinpa sitten Djangoa, kun Ruby on Rails oli niin kova pettymys. Yllätyksekseni sain vajaassa tunnissa aikaan toimivan ja stabiilin sovelluksen seuraamalla tutorialia. Django 0.96 oli valmiina pakettina Ubuntussa ja se oli helppo kytkeä mod_pythonilla Apacheen.

Asiaan voi vaikuttaa se, että olen koodannut Pythonilla ennenkin, enkä myöskään yrittänyt mitään automaattigenerointeja, vaan loin tietokantamallin Model-luokkina. Oli miten oli, Djangossa on paljon vähemmän ylimääräistä sälää kuin RoRissa, ja uusi projekti oli helppo hahmottaa kokonaisuutena heti luomisen jälkeen. Tuli sellainen olo, että ohjelmoija kontrolloi työvälinettä, eikä toisinpäin.

Djangon ja Ruby on Railsin eroihin en osaa laajemmin ottaa kantaa suorituskyvyn tai ominaisuuksien suhteen. Djangoon tuntuu kuitenkin olevan selvästi helpompi päästä sisälle nopeasti.