Kenneth Falck's Blog

Nokia E90 autolock ja muistivirhe

Posted on 2008-01-15 by Kenneth Falck

Uusin näppärä ominaisuus Nokia E90 Communicatorissa: Näppäimistö on lukittuna ja Avaa-napin painaminen tuottaa ilmoituksen "Autolock: Muisti täynnä. Sulje sovelluksia ja yritä uudelleen". Sama molemmilta puolilta (lukitus ei aukea kun puhelimen avaa tieturimoodiin). Ei mitään keinoa päästä sisään ja sulkea niitä sovelluksia.

Hyvin funtsailtu siellä, koodaajat...

Tämä on itse asiassa hyvin samantapainen moka kuin N810:n lukitusnappi. En tiedä teistä, mutta minulle näppäimistön lukitseminen ja avaaminen on itse asiassa useimmin käyttämäni funktio puhelimessa. Sen pitää onnistua helposti. N810:n lukitusnappi on niin jäykkä ja matala, ja vaatii horisontaalisen liikkeen, että se ei liiku muuta kuin peukalonkynnellä keskittyneesti työntäen. Hyvä hyvä.

Nokia on ryssinyt tämän osittain myös S60-luureissa, kun "menu-tähti"-sekvenssin menu-näppäimestä aukeaa pienellä viiveellä myös kamera (tai muu funktio). Monesti näppäimistöä lukitessa päätyykin vahingossa kuvaustilaan.

Esimerkki paremmin funtsitusta tavasta tehdä sama asia: iPhonen voi helposti lukita painamalla puhelimen ylälaidassa olevaa YHTÄ selkeää nappia. Siitä kuuluu myös selvä "klik"-ääni, joten lukitsemisen voi tehdä mukavasti lennossa, kun laittaa puhelinta taskuun. Avaaminen tapahtuu samasta napista, mutta se vaatii myös swipe-liikkeen sormella, joten se ei tapahdu vahingossa.