Kenneth Falck's Blog

Nokia N810 on epic fail

Posted on 2007-12-20 by Kenneth Falck

blogimg/blog_261.jpg

Olen nyt pari päivää kokeillut N810-tablettia, ja se vaikuttaa olevan melkoinen pettymys. Suurin ongelma on aivan liian heikkotehoinen CPU, joka saa laitteen hidastumaan ja tökkimään melkein mitä tahansa tehdessä. Esimerkiksi kartan selailu on aivan tuskaa, kun näkymä päivittyy vasta pari sekuntia klikkausten perässä. Jos uskaltaa painaa zoomia vaikka 10 kertaa peräkkäin, niin voi käydä kahvilla sillä välin, kun laite hiljalleen töksähtelee zoomitasoissa eteenpäin...

Tämä on todella sääli, sillä N810 on muuten ihan hyväntuntuinen laite. Tosin käyttöliittymä on edelleen aika insinöörimäisen monimutkainen verrattuna esimerkiksi iPhoneen, ja laite on fyysisestikin jotenkin vähän rimpulamainen (näppäimistö on kovin irtonaisen tuntuinen). Mutta Linux-pohjaisuus on niin hieno asia kehittäjän kannalta, että sitä pitää tukea periaatteestakin.

Minulle tuottaa kylläkin vaikeuksia päästä sisään Maemo 4-dokumentaatioon. API-kokoelma on hieman sillisalaattimainen, kun on toisaalta GLibiä ja GTK+:aa ja toisaalta jotain Hildon- ja OSSO-kirjastoja. Tutoriaalien avulla on kyllä helppo tehdä hello world -sovellus, mutta mistään ei oikein löydy selkeää yhteenvetoa kaikista komponenteista ja ominaisuuksista, joita sovellus voi hyödyntää.