Kenneth Falck's Blog

Uutta nigerialaishuijausta

Posted on 2007-12-12 by Kenneth Falck

Tähän huijaukseen en ole aiemmin törmännyt: herra nimeltä Zulfiquar Ali Sulaiman (zasulaiman@gmail.com) laittoi Skypeen viestiä, että hänen pankkinsa asiakas nimeltä FALCK on kuollut ja jättänyt jälkeensä 20.6 miljoonan dollarin perinnön... Kuinka ollakaan minulla sattui olemaan juuri sama sukunimi.

Ihan normaali nigerialaiskaava siis, mutta yleensä noita tipahtelee sähköpostina. Skype voi olla astetta uskottavampi, sillä kaverilla on siellä ihan profiili kuvineen päivineen. Ja tällä kertaa paikka on Dubai / Arabiemiirikunnat. Väittää jopa yrittäneensä soitella, mutta Skypeni oli kuulemma "varattu" (mitenkähän se on mahdollista).

Pienellä Googlauksella muuten käy ilmi, että samanniminen henkilö on oikeasti (?) töissä Citibankissa Omanissa (UAE:n naapurivaltio) sekä myös Dubain First Gulf Bankissa. Ilmeisesti nämä huijarit tykkäävät ottaa netistä löytyviä henkilöllisyyksiä käyttöön, niin Googlailemalla voi kuvitella, että kyseessä on oikea tyyppi.