Kenneth Falck's Blog

iPhone firmware 1.1.2 ja ääkköset

Posted on 2007-12-08 by Kenneth Falck

iPhone Eliten versioon anySIM-sovelluksesta on ilmestynyt ohje, että anySIM toimii myös iPhonen uusimmalla 1.1.2-firmwarella, kun laitteen asettaa Airplane-moodiin lukituksen purkamisen ajaksi. Testasin asian ja sehän toimi. Nyt minulla on siis Elisan verkossa toimiva iPhone uudella firmiksellä.

Koska olin jo ennestään käyttänyt anySIM 1.1:tä, jouduin ensin neitseellistämään basebandin käyttämällä oneSIM 1.1-sovellusta. Sen jälkeen asensin Installer.appilla OktoPrepin, päivitin firmiksen iTunesilla 1.1.2:een, käytin Java-pohjaista Jailbreakia ohjeiden mukaan, ja asensin anySIM 1.2.1u:n manuaalisesti iPhoneen.

Huomasin myös vasta nyt, että ääkköset toimivat iPhonen virtuaalinäppiksessä, kun pitää pohjassa A- tai O-nappia hetken aikaa. Silloin ruudulle ilmestyy kaikki aksenttiversiot kyseisestä näppäimestä. Olin aiemmin yrittänyt etsiskellä sellaista näppäimistöversiota, jossa Ä ja Ö olisivat suoraan käytettävissä. Mutta 1.1.2:ssa tulee mukana vain italialainen, saksalainen ja ranskalainen näppis-layout, ja niissäkin aksenttimerkit toimivat samalla tavalla press-and-hold-tekniikalla.