Kenneth Falck's Blog

iPhone unlock 1.1.1 onnistui ;-)

Posted on 2007-11-20 by Kenneth Falck

blogimg/blog_255.jpg

Sainpa vihdoinkin iPhonen (US-malli 1.1.1) ja yritin tietysti rohkeasti päivittää sen 1.1.2:een sekä jailbreakata ja unlockata näiden ohjeiden mukaan. Valitettavasti en onnistunut, koska anySIM-softan 1.1.2-tuki on vielä vähän keskeneräinen (käytin iPhone Elite -versiota). Todennäköisesti sain basebandin korruptoitua, sillä puhelin toimi muuten mutta GSM-ominaisuudet eivät.

Niinpä palautin firmiksen näiden ohjeiden mukaan takaisin versioon 1.1.1, palautin basebandin versioon 03.14.08_G, ja ajoin sitten kertaallen iTunesilla 1.1.1-päivityksen, joka palautti basebandin viralliseen versioon 4.01.13_G. Näin olin takaisin out-of-the-box-tilassa.

Lopuksi tein sitten normaalin 1.1.1-jailbreakin ja asensin standardin anySIM 1.1 -paketin. Ja nyt toimii vihdoinkin iPhone ainakin Saunalahden liittymällä. Taidan odotella hetken aikaa, josko anySIM päivittyisi virallisesti tukemaan 1.1.2:ta.

Iloisin havainto tässä kaikessa oli se, että iPhonea voi rääkätä mielin määrin näillä kräkkisoftilla, ja se tokenee silti aina tekemällä iTunesilla firmware restore. Ainoastaan ensimmäisen sukupolven crackit, joita ei enää käytetä, olivat vaarallisia. Tietysti kannattaa silti aina lukea ohjeet aika tarkkaan.

PS. Kiitos kovasti henkilölle, joka laitteen roudasi USA:sta tänne ;-) Kyseessä oli ihan kertareissu, minun kauttani ei kannata kysellä lisää iPhoneja.