Kenneth Falck's Blog

Google Androidin Java-valinta mietityttää

Posted on 2007-11-14 by Kenneth Falck

Googlen Android vaikuttaa emulaattorin ja SDK-dokumentaation perusteella oikein mielenkiintoiselta alustalta. Erityisesti minulta tulee respektiä siitä hyvästä, että jo ensimmäinen versio oli saatavilla Mac OS X:lle, Linuxille ja Windowsille.

Mutta mahtaako Java olla kovin hyvä pohja kännykkäkäyttöjärjestelmälle... Pyyhkeitä on tullut ainakin jo Slashdotissa, missä myös kritisoidaan (odotetusti) non-GPL Apache-lisenssivalintaa. En tunne ketään, joka olisi ollut kovin tyytyväinen J2ME-alustojen yhteensopivuuteen sovelluskehityksessä, enkä tiedä riittääkö Googlen non-fragmentation-lisenssi pitämään Android-puhelimet yhteensopivina.

Suorituskykykin olisi kiva päästä testaamaan oikealla hardwarella. Emulaattori kyllä pyöri kivasti Mac minissä. Sen voi jo sanoa, että jos yhteensopivuus ja suorituskyky vain ovat kunnossa, niin Android on miljoona kertaa mukavampi alusta kehittää sovelluksia kuin mikään Symbian.