Kenneth Falck's Blog

Suomalaisen IT-journalismin taso

Posted on 2007-11-01 by Kenneth Falck

Alkaa hiljalleen ottaa pannuun tämä IT-uutisoinnin taso. Ensin Digitoday "uutisoi" OpenDocument Foundation -ankan vakavamminkin otettavana uhkana ODF:lle, ja sitten kertoo täysin vihjeettömästi väärää tietoa Leopardin palomuurista. Kummassakin tapauksessa "uutinen" on ilmiselvästi suoraan suomennettu jostain blogikirjoituksesta tai sellaisen kommenteista. Mitään faktojen tarkistuksia tai edes pientä googlailua ei näytetä tehdyn. Riittäisi, että toimittaja edes lukisi loputkin niistä Diggin tai Slashdotin kommenteista, joissa tuon tyyppiset sensaatioväitteet yleensä osoitetaan virheellisiksi.

1. OpenDocument Foundation on siis kolmen hengen "säätiö", joka ilmeisesti menetti rahoituksensa ODF-kehitykseen ja päätti yrittää etsiä töitä CDF:n puolelta. Tämä uutisoitiin Suomessa laajemminkin "ODF:n taustavoimien rivien rakoiluna", vaikka kyseisellä säätiöllä ei ole mitään vaikutusta tai asemaa ODF-formaatin suhteen - ainoastaan virallisen kuuloinen nimi.

2. Niin ja Leopardin palomuuri toimii eri lailla kuin aiemmat versiot, koska siihen on lisätty sovellustason tuki, joka avaa automaattisesti sovellusten tarvitsemat portit, kun käyttäjä enabloi ne asetuksista. Eli kyllä, kun enabloi SMB-levyjaon, niin järjestelmä avaa SMB-portin palomuurista, ja kun enabloi NTP-palvelun, se avaa NTP-portin palomuurista. Tämä logiikka vaikuttaa olevan käsittämätöntä journalisteille...