Kenneth Falck's Blog

Google Reader rulettaa ja epäilyttää

Posted on 2007-10-27 by Kenneth Falck

Minulla oli alun perin tavoite pysyä erossa Google Readerista monestakin syystä, mutta nyt olen luovuttanut. Se on vain niin hyvä, että siirryin käyttämään sitä täysipäiväisesti RSS-feedien seuraamisessa. Olen aiemmin käyttänyt itse tekemiäni Mac/Windows-softia ja PHP/MySQL-backendia feedien lukemiseen ja keskitetysti luetuksi merkitsemiseen, mutta omien softien ylläpitäminen ja webbiliittymän kehittäminen alkoi käydä raskaaksi.

Syitä olla käyttämättä Readeria: En pidä siitä, että Google seurailee mitä teen netissä. Google pitää muutenkin kirjaa hauistani, ja nyt lisäksi Google Reader näkee mitä linkkejä klikkailen RSS-feedeistä. Ja tietysti kirjautumalla päivittäin sisään Google Readeriin annan Googlelle mahdollisuuden konsolidoida kaiken historiadatani käyttäjätunnukseni alle. Googlella on aika toimiva väsytystaktiikka näissä asioissa. Samat yksityisyyden ongelmat pätevät Gmailiin, joka on niin toimiva sähköposti, että melkein tekisi mieli siirtyä siihen oman IMAP/SMTP-palvelimen pyörittämisen sijasta.

Kaipaisiin Google Readeriin myös avointa APIa, jonka kautta voisin integroida omat softani käyttämään sen backendia. Pidän siitä, että RSS-otsikot tulevat helposti saatavile Dockissa tai Taskbarissa olevaan valikkoon. Video-feedien (kuten Revision3.com) seuraaminen olisi myös helpompaa, jos voisin tehdä oman softan niitä varten.