Kenneth Falck's Blog

iPhoneen sittenkin omia sovelluksia

Posted on 2007-10-17 by Kenneth Falck

blogimg/blog_246.jpg

Apple julkaisi iPhone SDK:n, joka ilmestyy helmikuussa 2008. Nähtävästi kannattaa edelleen kirjoittaa kolumneja, kun niillä on näin nopea vaikutus maailman kolmanneksi suurimpaan tietokonevalmistajaan ;-)

Tosin Applen Hot News -uutisessa Steve Jobs vihjailee, että sovellusten kehittäminen tulee kuitenkin olemaan jollain tavalla suljettua tai rajoitettua:

"Nokia, for example, is not allowing any applications to be loaded onto some of their newest phones unless they have a digital signature that can be traced back to a known developer. While this makes such a phone less than ?totally open,? we believe it is a step in the right direction. We are working on an advanced system which will offer developers broad access to natively program the iPhone?s amazing software platform while at the same time protecting users from malicious programs."