Kenneth Falck's Blog

Mac minilläkin pärjää

Posted on 2007-10-01 by Kenneth Falck

blogimg/blog_241.jpg

Kesälomaksi hankkimani iMac meni huoltoon levyn kärähdettyä, joten olen pärjäillyt töistä lainaamallani Mac minillä. Ja hyvinhän se kyllä toimii. Vaikka tässä on vanha Core Duo, niin 2GB muistilla pärjää. Näytönohjain vaan hyytyy 3D-jutuissa.

Nyt kun koti on ollut monen kuukauden ajan lähes kokonaan Windows-vapaa (duuniläppäriä lukuunottamatta), niin voin todeta, että ei sitä Windowsia paljon mihinkään oikeasti tarvitsekaan. Ainoa isompi ongelma on ryhmätyökalenteri, joka meillä on Outlook -- sille ei tahdo löytyä järkeviä vaihtoehtoja. Ja Outlook Web Access toimii aika rujosti Firefoxilla/Safarilla.

Muuten riittää, että satunnaisesti voi buutata Boot Campilla tai Parallelsilla XP:n tai Vistan ja käyttää Visual Studiota. Suurin osa omista projekteistani on nykyään HTML/AJAX-pohjaista laiteriippumatonta koodia, ja editoin niitä muutenkin mieluiten suoraan palvelimella vi:llä.

Viimeksi Macci jopa pelasti päiväni, kun huomasimme, että Pelikone alkoi bugittaa IE6:lla. Kaikki käytössäni olevat Windows-koneet olivat jo päivittäneet itsensä IE7:ään, mutta Macista Parallelsin alta löytyi XP-asennus, jossa oli IE6 tallella. Ei muuta kuin viilaamaan CSS huomioimaan IE:n bugit ja vaihtamaan PNG:t GIF-kuviksi, ja nyt homma pelittää taas.