Kenneth Falck's Blog

Python-vihaajien kerho?

Posted on 2007-09-29 by Kenneth Falck

Voiko jossain liittyä Python-vihaajien kerhoon? Minusta tuntuu että olen vihdoinkin saanut tarpeekseni tuosta ohjelmointikielten kukkasesta.

Viha #1: Merkistöt. Mikä hitto siinä olisi niin vaikea käsitellä merkkijonoja sisäisesti Unicodena, kuten Java ja .NET ovat tehneet jo vuosikaudet. Nyt Pythonin stringejä saa konvertoida ees taas milloin Latin-1:ksi ja milloin UTF-8:ksi ja kaikki menee sekaisin.

Viha #2: Luokat vs. funktiot. Hemmetinkö takia jopa Pythonin omat kirjastot ovat hajauttaneet esimerkiksi merkkijonotoiminnallisuuden sisäänrakennettuihin funktioihin (len), tyyppeihin (str) ja moduuleihin (string). Luulisi tajuavan, että luokat on sitä varten, että yhdessä paikassa on kaikki siihen luokkaan liittyvä...

Ehkä pitäisi alkaa käyttää PHP:tä shelliskriptaamiseenkin.