Kenneth Falck's Blog

Facebook-spammin kourissa

Posted on 2007-09-17 by Kenneth Falck

Facebook vaikuttaa nyt leviävän massiivisesti Suomessa, sillä kaveripyyntöjä satelee melkein joka päivä... Ja tietysti ihan tolkuton määrä "Ihmissusi on puraissut sinua perseeseen, haluatko liittyä Ihmissusi-klubiin" -tyyppistä spammia, kuten Tero asian suurin piirtein muotoili :-)

Itse veikkaan, että tuon spammiaalto kuitenkin laantuu pian, kun ihmiset kyllästyvät kokeilemaan kaikkia mahdollisia uusia applikaatioita. Kovin monesta uudesta piraatti- ja vampyyrikerhosovelluksesta ei jaksa enää innostua...

Facebookista alkaa myös paljastua käyttöliittymän ongelmat ja rajoitukset, kun applikaatioita kasaantuu kovin paljon profiilisivulle. Jonkinlaista ryhmittelyä tabeihin kaipaisi sen sijaan, että kaikki on pitkänä pötkönä allekkain. Esimerkiksi "Cities I've Visited" ja "Books I've Read" -sovellukset päivittyvät sen verran hitaasti, että ne voisi siirtää toisen tabin alle niiden katsottavaksi, joita ne kiinnostavat, muttei kuitenkaan kokonaan pois profiilista.

Tämän hetken lemppari-Facebook-applikaationi on kyllä Daily Bushism ;-). Esimerkki:

"I think -- tide turning -- see, as I remember -- I was raised in the desert, but tides kind of -- it's easy to see a tide turn -- did I say those words?" --George W. Bush, asked if the tide was turning in Iraq, Washington, D.C., June 14, 2006