Kenneth Falck's Blog

TV- ja leffastudioiden DRM-harhakäsitykset

Posted on 2007-09-08 by Kenneth Falck

Olen Amsterdamissa IBC-messuilla, ja kävin eilen kuuntelemassa niin ärsyttäviä näkemyksiä DRM:stä, että on pakko blogata tänne privaattipuolelle niistä hiukan. Kyseessä oli paneelikeskustelu, jossa oli mukana Time Warnerin ja NBC Universalin edustajat.

Nämä ihmiset kertoivat ylpeänä, että enää ei tarvitse warettaa tv-sarjoja Pirate Baysta, koska studiot pistävät niitä itse jakeluun verkkoon. Harmi vaan, että jaossa on vain muutama sarja, ja nekin on tärvelty piloille DRM:llä. Pirate Baysta saa siis edelleen parempaa palvelua kuin laillisia reittejä pitkin.

Näiltä jampoilta myös kysyttiin ihan suoraan, että minkä ihmeeen takia he pilaavat nettivideonsa DRM:llä, kun ne samat videot ovat kuitenkin jo piraattijakelussa. Vastaus oli, että jos videoissa ei ole DRM:ää, niin ne saattavat päätyä piraattijakeluun!

Tällaisella logiikalla ja järjellä näitä sisältöasioita siis viedään eteenpäin USA:ssa, ja sieltä se hulluus heijastuu meille Suomeenkin. Sitten nämä kaverit lähettelevät satoja tuhansia uhkauskirjeitä tavallisille kuluttajille, jotka ovat imuroineet tv-ohjelmia netistä, ja ihmettelevät, että missä on nykyajan moraali...