Kenneth Falck's Blog

Google Analytics

Posted on 2007-08-06 by Kenneth Falck

blogimg/blog_232.jpg

Google Analytics on muuten vänkä vehje. Olen mittaillut kesän aikana tätä omaa saittiani (tässä PDF-raportti, jonka exporttasin palvelusta), ja kävijäkunta on sellaista kuin olen ajatellutkin. Suurin osa törmää tänne hakukoneen kautta ja lukaisee muutaman sivun blogista, varmaan paljon automaattisia webbi-indeksoijia yms. robotteja. Loput seurannevat tätä RSS-feedin kautta tai käyvät muuten vaan saitilla lukaisemassa aina yhden tai pari juttua kerralla.

Tuosta PDF-raportista käy muuten ilmi, että ehdottomasti suosituin selain tällä saitilla kävijöillä on Firefox (52%) ;-) Toisena on Internet Explorer (34%) ja sen jälkeen tiukassa kisassa Safari (5.6%) ja Opera (5.1%).

Käyttiksissä taas Windows johtaa selvästi (81%), kakkosena kisaavat Macintosh (8.7%) ja Linux (8.5%). Suosituimmat resoluutiot on 1280x1024 (28%) ja 1024x768 (23%), täysi Full HD eli 1920x1200 löytyy vain 3.5% käyttäjistä.

Jos pyörittää omaa webbisaittia eikä vielä seuraa sen tilastoja, Google Analytics on mainio ja helppo tapa aloittaa. Pitää vain rekisteröityä ja myydä sielunsa (tm) Googlelle, sekä lisätä sivujen loppuun pari script-tagia.