Kenneth Falck's Blog

Facebook

Posted on 2007-07-24 by Kenneth Falck

Kaikille kavereille ja tutuille: rekisteröitykääpä Facebookiin ja pistäkää friend requestia minulle omalla nimelläni.

Jos Facebook ei ole tuttu, niin se on vähän kuin aikuisten IRC-Galleria. Eli vähän kuten LinkedIn, mutta sisältää paljon enemmän hauskoja toimintoja.

Ovelintahan on se, että kuka tahansa voi koodailla Facebookiin uusia ominaisuuksia sen APIn avulla. Sen seurauksena toimintoja on saatavilla paljon enemmän kuin mitä muut vastaavat yhteisöpalvelut ehtisivät ikinä toteuttaa omin voimin.

En tiedä voisiko tätä jo alkaa kutsua Web 3.0:ksi; eräänlainen seuraava askel mashupeista eteenpäin. Itse alan nähdä webin hiljalleen samanlaisena infrastruktuurina kuin käyttöjärjestelmät ja (open source) sovellukset. Jossakin vaiheessa web-sovellusten rajapinnat standardoituvat, ja sitten voi upottaa oman valokuva- tai blogisovelluksensa yhtä lailla IRC-Galleriaan kuin Facebookiinkin.