Kenneth Falck's Blog

Kesälomapeli: Travian

Posted on 2007-07-21 by Kenneth Falck

Jostain syystä jäin heti koukkuun Travianiin. Johtuneeko siitä, että peliä voi ainakin alussa pelata vain vähän kerrallaan päivässä, ja täytyy taas tulla heti seuraavana aamuna kuikuilemaan onko resurssit lisääntyneet... Mikä parasta, peli toimii puhtaasti HTML-pohjaisesti selaimessa, joten sitä voi pelata yhtä hyvin tietokoneella kuin kännykälläkin.

Pelin ideana on aika perinteinen kylien rakentelu ja muiden pelaajien resurssien valtaaminen roomalaiseen/gallialaiseen aikakauteen sijoitettuna. Siitä tulee mieleen tietysti Civilization sekä myös BBS-aikojen TradeWars, jota muuten voi edelleen pelata telnet-versiona online.

Saapa nähdä miten pitkään pelin viehätys pysyy yllä. Civilizationissakin on aina hauskaa perustaa uusi valtakunta tyhjästä, mutta pidemmän päälle se joskus puuduttaa, jos pelaa samaa peliä monta päivää.