Kenneth Falck's Blog

Nokia E90 Communicator -ensituntumaa

Posted on 2007-06-26 by Kenneth Falck

blogimg/blog_223.jpg

Nokia E70:ää pitkään käyttäneenä E90 Communicator tuntuu vähän isolta mutta miellyttävän jämäkältä. Paras uudistus on RAM-muistin tuplaaminen: E70:n 64MB loppuu aina heti kesken, ja nyt commussa on 128MB. Enemmänkin olisi varmaan voinut laittaa, mutta katsotaan mihin tämä riittää.

Käyttöliittymästä tulee vähän sellainen olo, että vanha S60 3rd Ed GUI on runnottu väkisin communicatorin vaakanäyttöön ilman sen kummempia oivalluksia tai näytön hyödyntämistä. Leveä näyttö on kyllä kiva juttu, nyt kun käytössä on kunnon Safari/KHTML-pohjainen selain. Selain on vähän eri versiota kuin vanhat S60:t, se bugittaa yhä ACID2-testissä mutta hieman vähemmän tai eri tavalla.

Standardi mini-USB-liitäntä on hieno, vaikka ilmeisesti akkua ei voikaan ladata sen kautta. Periaatteessa standardi kuulokeliitäntäkin on hyvä idea, mutta pitikö senkin sitten olla 2.5mm, ettei vain mitkään olemassaolevat 3.5mm kuulokkeet käy... Eli nyt joutuu edelleen kanniskelemaan mukana tavallisia kuulokkeita ja "Nokia-kuulokkeita".

Että joo, hieno puhelin, mutta mistä ihmeestä se mahtaakaan johtua, että Nokian tuotteissa on aina kaikkea tuollaista pientä valittamista. Mitään ei koskaan tehdä ihan täysin kunnolla, niin että tulisi käyttäjänä oikeasti tyytyväinen olo. Tämä on juuri se asia, missä Apple on aina ollut hyvä. Saa nähdä onnistuuko iPhone, vai tuleeko siitä kahta kättä vaativa hirviö. iPodiakin voi käyttää yhdellä kädellä; jotenkin veikkaan, että Apple on kuitenkin ajatellut asian oikein iPhonessakin.