Kenneth Falck's Blog

Tulossa: iMac 24"

Posted on 2007-06-19 by Kenneth Falck

blogimg/blog_221.jpg

Lähtipä sitten tilaukseen iMac 24" kotikoneeksi. Kyllästyin lopullisesti tähän vanhaan itse koottuun Pentium 4 -rohjakkeeseen, joka kaatuilee melkein joka päivä ja pitää karmeaa meteliä WoWia pelatessa, kun vanha prosessori yrittää suoriutua kesän kuumuudessa. Olisi ollut kiva odottaa Blu-ray-asemaa, mutta niitä saattaa tulla Macceihin ehkä vasta ensi vuonna. :-/

Kunhan uusi Macci saapuu, niin koti onkin lähes Windows-vapaa, sillä serverini pyörii Linuxilla ja mediakeskuksena olen käyttänyt 32" televisioon kytkettyä Mac miniä MythTV:llä. Työn puolesta joutunee yhä bootcamppaamaan Vistaan ja/tai XP:hen, mutta toisaalta yhä useampi asia maailmassa tuntuu onnistuvan pelkällä webbiselaimella, jolloin Firefox ja ssh/vi toimivat yhtä hyvin Macissa kuin PC:ssäkin.

Kun vielä Apple julkaisisi 13" MacBook Pro -mallin, niin voisi työläppärinkin päivittää siihen... HP tc4400 on ihan kiva ja näppärä, mutta vaihtaisin koska tahansa tablettiominaisuudet Applen stabiiliuteen ja tyylikkyyteen. HP:hen siirryin alun perin PowerBook G4:stä sen takia, että tarvitsin aina välillä Windows-softia, eikä G4 jaksa niitä oikein pyörittää emulaattorissa.

PS. Kertookohan tämäkin ostos jotain Vistan tasosta? Ajattelin nimittäin aika pitkään, että jatkaisin kotonakin PC-linjalla ja käyttäisin Vistaa täysipäiväisesti, mutta ei sitä oikein kestänyt. Mac OS X Tiger tuntuu edelleen paljon mukavammalta, ja syksyllä Leopard pistänee vielä paremmaksi.