Kenneth Falck's Blog

Microsoftin IT-työkieltoehdotus

Posted on 2007-05-29 by Kenneth Falck

Täytyy kommentoida tätä ehdotusta. Microsoft siis ehdottaa, että epäpäteviksi osoittaituneita ohjelmoijia ja muita IT-ammattilaisia pitäisi voida poistaa IT-alalta. Poistamisen tekisi jokin lautakunta samaan tapaan kuin lääkärien ja lakimiesten osalta.

Lääkäreiden ja lakimiesten toimilupiahan otetaan pois sen takia, että firmasta potkut saanut epäpätevä lääkäri tai juristi voi edelleen toimia yksityisyrittäjänä ja aiheuttaa tuhoja asiakkailleen.

Mutta Microsoft kai näkee asian niin, että IT-alalla yrityksellä ei ole mitään vastuuta työnantajana tai laadunvalvojana, vaan sen pitäisi voida palkata mitä tahansa hulttioita kadulta koodaamaan. Ja valtion tai muun vastaavan tahon pitäisi huolehtia siitä, että kyvyttömiltä otetaan koodauslupa pois.

Ehkäpä tämä jotenkin kuvastaa softayritysten ja alan nykytilaa. Mutta enpä kyllä itse menisi syyttämään yksittäisiä koodaustaidottomia henkilöitä siitä. Pikemminkin aivan liian isoja ja vastuuntunnottomia softataloja, jotka ainakin tämän kommentin perusteella kohtelevat työntekijöitään kuin nautakarjaa.