Kenneth Falck's Blog

32" LCD-TV tietokoneen näyttönä

Posted on 2007-04-30 by Kenneth Falck

blogimg/blog_208.jpg

Tulipa kokeiltua hankkimaani Samsungia myös työpöydällä PC:n näyttönä. Se on puolen metrin etäisyydeltä katseltuna vaikuttavan kokoinen, mutta eipä televisio oikein tarkkuudeltaan ja ergonomialtaan työpöydälle silti sovi. Silmiä alkoi väsyttää jo muutaman tunnin jälkeen. En tiedä johtuiko se sitten liian isoista pikseleistä tai niiden epätarkkuudesta, tai kenties liian kovasta kirkkaudesta. Myös television saaminen sopivaan katselukulmaan on aika hankalaa ja se kuumenee paljon.

Nyt tämä vanha 19" ViewSonic VX912 tuntuu sitten todella pieneltä, mutta toisaalta miellyttävän tarkalta. Isompi näyttö voisi olla paikallaan, mutta suurin 1920x1200-resoluution LCD tuntuu olevan 27". Sen jälkeen hypätään jo 30" kokoluokassa 2560x1600-resoluutioihin, mikä voi tehdä vähän tiukkaa näytönohjaimelle ja peleille. Toisaalta ehkäpä tuolla tarkkuudella skaalaus pienemmästä resoluutiostakin toimisi jo kohtuullisesti.