Kenneth Falck's Blog

Microsoft Silverlight ja Expression

Posted on 2007-04-17 by Kenneth Falck

blogimg/blog_207.jpg

Microsoft näyttää käyvän tosissaan kilpailemaan Flashin ja Flash Videon kanssa uudella Silverlight-tekniikalla ja siihen liittyvällä Expression Studio -suunnittelutyökalulla. Jännä nähdä miten ne yleistyvät webissä.

Itselläni ei ole kovinkaan paljon rakkautta Flashia kohtaan: se on ärsyttävän suljettu formaatti enkä ole koskaan pitänyt Macromedian/Adoben Flash-editointityökaluista. Varsinkin Flash Videon proprietaarisuus on ikävää, kun nykymaailman soisi konvergoituvan ennemmin MPEG-4:n ja H.264:n suuntaan.

Toisaalta Silverlightin pääfunktio lienee kaapata takaisin Flash Videon markkinaosuutta (joka on saavutettu YouTuben kaltaisten palveluiden myötä) ja korvata se taas Windows Medialla / VC-1:llä. Liekö sitten kovin paljon parempi vaihtoehto... No, ainakin XAML vaikuttaa melko avoimelta, mutta on se saanut kritiikkiäkin. Ilmeisesti se on onnistuttu kuitenkin sitomaan tehokkaasti Microsoftin alustoihin.