Kenneth Falck's Blog

Uusi 720p-telkkari

Posted on 2007-04-15 by Kenneth Falck

blogimg/blog_206.jpg

Tulipa ostettua vihdoinkin HD Ready -televisio: Samsung LE-32R32. Mietin pitkään, hyppäsiinkö mieluummin suoraan Full HD -aikakaudelle Blu-ray/HD-DVD-elokuvia ja muuta sisältöä ajatellen, mutta nyt tuntui olevan juuri hitusen liian aikaista ostaa 1080p-televisiota. 46" maksaa vielä yli 2500 EUR ja 40" taas tuntuu turhan pieneltä hyödyntääkseen koko resoluution. Siispä lähdin 720p-linjalle, kun halusinkin lähinnä halvan makuuhuone-tv:n.

Samsungin halpismallissa on huonot puolensa - HDMI-liitännästä ei esimerkiksi saa läpi 1360x768-resoluutiota, vaan se toimii ainoastaan VGA:n kautta. Pieni pettymys, sillä Mac minissä olisi DVI-out, mutta toimiipa nuo SDTV-ohjelmat analogisenakin. MythTV:n Frontend toimii muuten varsin näppärästi Mac minissä ja television katselu pelittää WLANinkin yli ongelmitta. Ei tarvitse vetää makuuhuoneeseen antennia eikä ethernettiä.

Koska en ole kovin hifisti, en osaa pahemmin arvioida kuvalaatua, mutta ainakin oletusasetuksilla Samsungin ruutu oli häiritsevän kirkas ja toi esille kaikki MPEG2/DivX-koodauksen mustasävyvirheet ikävästi. Äänipuoli taas kohisi oudosti, kunnes käänsin Macin audio-outin täydelle voimakkuudelle. Loppujen lopuksi tuntuu, että ihan hyvä telkkari hintaluokkaansa ja kokoonsa nähden, kunhan säädöt on kohdallaan.