Kenneth Falck's Blog

Vistasta unohtunut moniajo

Posted on 2007-03-07 by Kenneth Falck

Olen muutaman päivän tuskaillut World of Warcraftin suorituskyvyn kanssa Vistassa. Luettuani Blizzardin ohjeen totesin, että poistamalla Aero-efektit ja sammuttamalla Windows Sidebarin suorituskyky parani selvästi. FPS:n muuttumista on hankala mitata kovin tieteellisesti, mutta ruutua horisontaalisesti pyöritellessä tapahtuvat "sahaamiset" tuntuivat katoavan. Yleensä FPS on 30-40, mutta sahatessa se tippuu hetkellisesti alle 20:een.

Kokeilin tässä myös asentaa iTunes 7.1:n, mutta se on ilmeisestikin myrkkyä World of Warcraftille. iTunes on Vistassa jo sinänsä kohtuuttoman tahmainen ja WoWia se hidastaa entisestäänkin taustalla soidessaan. Ja tämä siitä huolimatta, että pysäytin ne iTunesin turhat taustaprosessoinnit (album art, gapless playback, jne).

Kaiken kaikkiaan tuntuu, että Vistasta on unohdettu moniajotuki, eli kyky ajaa useita sovelluksia yhtä aikaa... Jos kaiken muun sammuttaa ja pelailee vain WoWia fullscreen-ikkunassa, niin homma pelittää ihan hyvin. Luullakseni kyse ei ole mistään näytönohjaimen ajureista (itselläni on RADEON X850), vaan siitä, että taustalla pyörivät prosessit piikittävät CPU:ta ja estävät pelin sulavan toiminnan aina hetkittäin.