Kenneth Falck's Blog

iTunes avataan väkisin, entä WMA?

Posted on 2007-01-22 by Kenneth Falck

ITviikko uutisoi: Suomi, Norja, Saksa ja Ranska vaativat, että Applen iTunes-kaupasta ostettujen musiikkikappaleiden pitää soida muidenkin valmistajien soittimissa.

Jostain syystä vastaavaa vaatimusta ei ole kuitenkaan esitetty DRM-suojattuja WMA-tiedostoja myyville musiikkikaupoille. Miksei? Nekään eivät soi Applen iPodeissa, eli tilanne on tällä hetkellä tasapeli.

Vaatimuksessa itse asiassa puhutaan käyttöehtojen muuttamisesta, mutta eihän DRM-suojauksen purkamista voi sallia käyttöehdoilla. Se on nykyään lailla kiellettyä, kiitos Tanja Saarelan. Siispä täytyy tulkita, että kuluttajaviranomaiset ovat vaatimassa Applea poistamaan koko DRM-suojauksen musiikista. Aika rankkaa.

PS. Todennäköisin seuraus on tietysti se, että iTunes vetäytyy kokonaan Suomen markkinoilta, ja sen jälkeen ainoat nettimusiikkikaupat myyvät enää WMA:ta. Lieneekö se sitten kauhean hyvä juttu.